Traprenovatie in Veghel

Woon je in Veghel of omgeving en heb je een oude trap die je wilt laten renoveren? Lees dan hier meer over de mogelijkheden van traprenovatie. Met moderne technieken en materialen zoals vinyl en PVC, is er tegenwoordig veel mogelijk om jouw trap een unieke uitstraling te geven, die volledig aansluit bij jouw interieur. Maar ook als je houdt van een meer karakteristieke en authentieke uitstraling, zijn er veel mogelijkheden om jouw trapbekleding een nieuwe frisse look te geven. Vul het offerteformulier in indien je benieuwd bent naar de prijzen voor het renoveren van jouw trap. Maximaal vijf specialisten uit Veghel nemen dan snel contact met je op om je van een offerte met een scherpe prijs te voorzien.

Binnen één dag een complete traprenovatie?

Traprenovatie bedrijven die in ons netwerk actief zijn hebben jaren ervaring. Door hun ervaring voeren ze bijna elke traprenovatie met overzettreden binnen een dag uit. Dit is handig voor jou, want dan kun je dezelfde avond alweer van jouw opgeknapte trap gebruik maken. Natuurlijk ruimen de vakmannen al het afval netjes op, zodat je gelijk van de nieuwe trap kunt genieten.

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse traprenovatie aan via het offerteformulier.

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijk op je gemak diverse offertes van specialisten uit Veghel en omgeving.

Bespaar tot 40%

Kies voor het trappenbedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40% op de kosten.

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken

Wil jij ook besparen op de kosten van de renovatie van jouw trap? Maak dan gebruik van onze gratis service. Vul het aanvraagformulier voor offertes in en ontvang binnen een aantal dagen vrijblijvende offertes van traprenovatiespecialisten uit Veghel en omgeving. Vergelijk de offertes zelf op prijs, service en snelheid en kies de specialist die je het meest aanspreekt.

Traprenovatie Veghel

Traprenovatie, wat is er mogelijk?

Naast het behandelen van je bestaande trappen met olie of verf zijn er vele andere mogelijkheden om jouw trap te renoveren en zo je eigen, unieke trap te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld je trap laten bekleden met overzettreden die een betonlook hebben. Deze zijn verkrijgbaar in laminaat, vinyl of hout maar ook met trapbekleding van tapijt. Daarnaast kun je bij een traprenovatie antislip strippen plaatsen voor meer grip. Of laat LED verlichting plaatsen om traptreden in het donker beter zichtbaar te maken. Laat je van tevoren goed informeren en maak een keuze uit één van de volgende technieken voor het renoveren van je trap:

  • nieuwe trapbekleding aanbrengen;
  • bestaande treden met olie of verf behandelen;
  • aanbrengen van overzettreden;

Open of dichte trap?

Het verschil tussen een open en een dichte trap is dat er bij de laatste zogenaamde stootborden zijn geplaatst. Het voordeel van een dichte trap is dat je minder geluidsoverdracht hebt tussen de verdiepingen. Ook houdt een dichte variant de warmte tussen verdiepingen beter vast. Met een dichte trap heb je daarnaast de mogelijkheid om een trapkast te creëren. Open trappen laten veel meer licht door dan de dichte varianten. Wanneer een trap zich in de woonkamer bevindt, kiezen veel mensen in Veghel daarom voor een open trap. Trapbekleding van vinyl, laminaat en PVC is zowel bij een open als dichte trap mogelijk. Wel is renovatie van een open trap vaak iets duurder. Heb je een open trap en wil je juist een dichte? Ombouwen door stootborden te plaatsen is bij veel traprenovatie bedrijven mogelijk.

Traprenovatie kosten Veghel

Traprenovatie kosten

De prijzen van een traprenovatie in Veghel zijn afhankelijk van de staat van je huidige traptreden, maar ook van het uitgekozen materiaal zoals vinyl laminaat, eiken of ander hout. We kunnen je daarom geen exacte prijs voor het renoveren van jouw trap geven, maar wel een globale prijsindicatie. Wil je je trap laten schilderen of oliën, reken dan op kosten variërend tussen de €350,- en €750,-. Het bekleden van jouw trappen met nieuwe treden die over de bestaande worden geplaatst is een stuk duurder. Een relatief goedkope oplossing is laminaat. Vanaf gemiddeld €1.600,- kun je nieuwe overzettreden van laminaat laten aanbrengen. Omdat eiken veel duurder is, ben je aan materiaalkosten voor treden van eiken hout meer kwijt. Het laten plaatsen daarvan kost al snel zo’n €2.100,- inclusief BTW.


Tabel: Wat kost een traprenovatie?

Type traprenovatie (gesloten trap) Gemiddelde totale kosten, inclusief montage*
Behoud van huidige karakter: schilderen / oliën €350,- tot €750,-
Traprenovatie laminaat (overzettreden) Vanaf €1.600,-
Traprenovatie tapijt (overzettreden) Vanaf €1.800,-
Traprenovatie vinyl / PVC (overzettreden) Vanaf €1.900,-
Traprenovatie eiken hout (overzettreden) Vanaf €2.100,-

* Wij zijn van een gesloten trap, met 13 treden uitgegaan. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!


Extra opties bij een traprenovatie

Wil je in jouw woning in Veghel een trap laten renoveren? Vergeet dan niet de trapleuningen. Nieuwe trapleuningen maken een traprenovatie helemaal compleet. Voor de finishing-touch kun je je trap voorzien van LED verlichting onder de treden. Zo zijn de treden ook in het donker goed zichtbaar. Heb je kleine kinderen in huis rondlopen? Vergeet dan niet om traphekjes onder en bovenaan de trap te plaatsen. Net zoals antislip strips maakt dat trappen een stuk veiliger. Denk bij de renovatie dus ook aan:

  • trapverlichting met LED;
  • antislip strips;
  • trapleuningen;
  • traphekjes.

Trapbekleding Veghel

Nieuwe trapbekleding Veghel

Loop je veel op blote voeten in huis of hou je van een warme uitstraling? Kies dan voor het bekleden met tapijt. Tapijt heeft een geluiddempende werking en houdt de warmte goed vast. Nadeel van tapijt is dat het stof aantrekt en lastig schoon te maken is. Wil je wel een warme uitstraling, maar geen gedoe met schoonmaken? Kies dan voor leer of kurk. Net als tapijt houdt leer en kurk warmte goed vast en werkt het geluiddempend. Voordeel van leer is daarnaast dat je het makkelijk met een doekje kunt schoonmaken. Een andere mogelijkheid om traptreden met linoleum te bekleden.

Video traprenovatie: wat zijn de mogelijkheden?


Traptreden aan een grondige renovatie toe?

Professioneel bekleden met vinyl, hout of PVC tegen een scherpe prijs!

Gratis offertes aanvragen


Overzettreden

Het grote voordeel van treden die over de bestaande treden geplaatst worden, is dat er geen sloopwerk nodig is. En in vergelijking met de prijzen van een compleet nieuwe trap geniet je al voor een fractie van de kosten van een geheel nieuw uiterlijk. Ook in Veghel zijn overzettreden verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn: laminaat, linoleum, vinyl en PVC. De treden worden door de meeste specialisten uit ons netwerk binnen een dag geplaatst. Met een speciale lijm worden de treden op de bestaande treden geplakt, nadat de specialist elke trede eerst stuk voor stuk nauwkeurig heeft opgemeten.

Laminaat

Laminaat wordt door specialisten in Veghel bij renovatie van trappen veel toegepast. Het materiaal is verkrijgbaar in veel kleuren en in verschillende patronen om zo bijvoorbeeld een betonlook of uitstraling van eiken te creëren. Kijk wel altijd goed of de toplaag van CPL of HPL is gemaakt. HPL bestaat uit meerdere lagen en heeft een grotere stootvastheid en langere levensduur dan CPL.

Eikenhout

Traptreden van eikenhout geven een warme uitstraling. Hout van eiken wordt vooral bij open trappen veel toegepast. Bij trappen van eiken is het van belang om te letten op een FSC- keurmerk. Alleen dan weet je zeker dat het hout duurzaam is en de fabrikant voldoet aan de regels om het milieu en de natuur zo min mogelijk te belasten.

PVC

Trapbekleding van PVC kent een grote slijtvastheid en krasbestendigheid. Daarnaast is PVC net als vinyl gemakkelijk schoon te maken. De enigszins ruwe structuur van het materiaal werkt als een natuurlijke anti-slip laag en verbeterd daarmee dus de veiligheid. PVC is net als laminaat en vinyl in meerdere kleuren en patronen zoals een betonlook leverbaar. De specialisten uit Veghel die in ons netwerk actief zijn, laten u graag voorbeelden zien.

Trapbekleding Veghel

Trap renoveren, met behoud van karakter

In het verleden werden trappen in Veghel altijd van hout gemaakt. Houten trappen hebben een warme en authentieke uitstraling. Vooral in oudere huizen is het nu vaak erg mooi om deze karakteristieke uitstraling te behouden. Wel is het dan van belang om de trappen regelmatig goed te onderhouden. Met het schilderen of oliën van een trap wordt de uitstraling behouden. Door zo’n renovatie wordt de levensduur enorm verlengt. Schakel voor deze renovatiewerkzaamheden altijd een specialist in. Deze weet precies welke olie of verf voor welke type houdt het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat jouw trap die karakteristieke en levendige uitstraling blijft behouden.


Jouw trap in Veghel laten renoveren?

Vraag gratis vrijblijvende offertes aan, vergelijk en bespaar in Veghel tot wel 40%!

Offertes aanvragen


Voordelen inschakelen trapspecialist Veghel

Niet alleen inwoners van Veghel, maar veel mensen in Nederland zien in eerste instantie het renoveren van trappen als een doe het zelf klus. Traptreden kennen echter veel hoekjes waardoor inmeten heel lastig is. Een vakman heeft ervaring en het juist gereedschap om het bekleden nauwkeurig uit te voeren. Wij raden altijd aan een traprenovatiespecialist in te schakelen, want een specialist:

  • maakt gebruik van professioneel inmeet gereedschap;
  • heeft jarenlang ervaring;
  • realiseert de renovatie in korte tijd;

Actief in de hele provincie

Eindhoven | Tilburg | Breda | Den Bosch | Helmond | Roosendaal | Oss | Oosterhout | Bergen op Zoom | Veldhoven |

Goedkope traprenovatie? Gratis offertes!

Ben jij op zoek naar een specialist voor een goedkope traprenovatie, die ook nog eens kwalitatief goed werk aflevert? Aarzel dan niet langer en vul het offerteformulier in. Je profiteert dan niet alleen van het voordeel dat je met één muisklik snel meerdere gratis en vrijblijvende offertes ontvangt, maar de vakspecialisten komen ook nog eens bij jou uit Veghel of omgeving. Veel mensen vinden dit prettig en zo voorkom je hoge voorrijkosten. Vergelijk de offertes die je van de specialisten uit ons netwerk hebt ontvangen. Let op prijs, snelheid en service en gun het renoveren aan de specialist die jou het beste aanbod doet.